ΠΑΣΟΚ: Κρατική κερδοσκοπία σε βάρος του καταναλωτή

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 17:30
UPD:17:39

«Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις που επέβαλε το 2008. Τότε υπήρχε η δικαιολογία των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ. Σήμερα ποια δικαιολογία υπάρχει;», διερωτήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Κριτική στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ άσκησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την αυξημένη κερδοφορία που εμφανίζει στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η επιχείρηση λόγω της δραματικής αποκλιμάκωσης των τιμών του πετρελαίου.

«Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η ελληνική οικογένεια πλήττεται από την ακρίβεια, αποτελεί πρόκληση το κράτος να κερδοσκοπεί μέσω της ΔΕΗ σε βάρος του καταναλωτή», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Τελευταία προσφορά στον τόπο να σηκωθούν και να φύγουν οι κυβερνώντες

Μ. Χρυσοχοΐδης: Τελευταία προσφορά στον τόπο να σηκωθούν και να φύγουν οι κυβερνώντες

«Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις που επέβαλε το 2008. Τότε υπήρχε η δικαιολογία των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ. Σήμερα ποια δικαιολογία υπάρχει;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στις τιμές των καυσίμων ο κ.Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι «από την αρχή του τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει σημειώσει αύξηση κατά 18% ή κατά 14,6 λεπτά το λίτρο», ενώ –όπως είπε- αντίστοιχα απογοητευτική είναι η εικόνα και στον κλάδο της διύλισης, όπου «εξακολουθεί να γίνεται πραγματικό πάρτι κερδοσκοπίας στις τιμές διυλιστηρίου».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «μύθο» τον χαμηλό πληθωρισμό, ο οποίος –όπως υποστήριξε- δεν αποτυπώνεται στην εξέλιξη των τιμών σε βασικές κατηγορίες τροφίμων όσο και σε μεγάλο αριθμό εγχώριων αγαθών και υπηρεσιών που δεν αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό από το εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα