Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 17:30

ΠΑΣΟΚ: Κρατική κερδοσκοπία σε βάρος του καταναλωτή

Κριτική στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ, με αφορμή την αυξημένη κερδοφορία που εμφανίζει στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η επιχείρηση άσκησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Μύθος» ο χαμηλός πληθωρισμός. Μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα.

Κριτική στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ άσκησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την αυξημένη κερδοφορία που εμφανίζει στο πρώτο τρίμηνο του 2009 η επιχείρηση λόγω της δραματικής αποκλιμάκωσης των τιμών του πετρελαίου.

«Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και η ελληνική οικογένεια πλήττεται από την ακρίβεια, αποτελεί πρόκληση το κράτος να κερδοσκοπεί μέσω της ΔΕΗ σε βάρος του καταναλωτή», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις που επέβαλε το 2008. Τότε υπήρχε η δικαιολογία των υψηλών τιμών του πετρελαίου και των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ. Σήμερα ποια δικαιολογία υπάρχει;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στις τιμές των καυσίμων ο κ.Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι «από την αρχή του τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει σημειώσει αύξηση κατά 18% ή κατά 14,6 λεπτά το λίτρο», ενώ –όπως είπε- αντίστοιχα απογοητευτική είναι η εικόνα και στον κλάδο της διύλισης, όπου «εξακολουθεί να γίνεται πραγματικό πάρτι κερδοσκοπίας στις τιμές διυλιστηρίου».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «μύθο» τον χαμηλό πληθωρισμό, ο οποίος –όπως υποστήριξε- δεν αποτυπώνεται στην εξέλιξη των τιμών σε βασικές κατηγορίες τροφίμων όσο και σε μεγάλο αριθμό εγχώριων αγαθών και υπηρεσιών που δεν αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό από το εξωτερικό.