Στήριγμα το πετρέλαιο

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 00:01

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου προσέφερε χθες στήριγμα στους δείκτες των αγορών μετοχών, καθώς έδωσε ώθηση στις εταιρείες ενέργειας και πρώτων υλών, αντισταθμίζοντας έτσι τις πιέσεις στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Στην Ευρώπη σε μια ρευστή συνεδρίαση οι μετοχές κρατήθηκαν τελικά σε θετικό έδαφος. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst έκλεισε στις 874,49 μονάδες με κέρδη 0,3%, έχοντας ενδοσυνεδριακά κυμανθεί από τις 867 έως τις 877,88 μονάδες. Στη Wall Street αν και έως τα μέσα της συνεδρίασης οι δείκτες κατέγραφαν άνοδο άνω του 1%, στη συνέχεια τα κέρδη τους περιορίστηκαν σημαντικά, με τον Dow Jones να παλεύει να κρατηθεί σε θετικό έδαφος.

Ο κλάδος ενέργειας είχε και στη Νέα Υόρκη πρωταγωνιστικό ρόλο, με τις Occidental Petroleum και Sclumberger να καταγράφουν κέρδη άνω του 4%. Στους ομίλους εξόρυξης μετάλλων η BHP Billiton είχε κέρδη 2% και η U.S. Steel σημείωνε άνοδο περίπου 7%. Στο χρηματοοικονομικό κλάδο οι J.P. Morgan Chase και American Express κατέγραφαν απώλειες περίπου 2%, ενώ η Capital One Financial υποχωρούσε περίπου 8%.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στην Ασία. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε 0,6%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα