Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 05:23
UPD:05:33

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας χαμηλότερα τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index από τα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών, καθώς το ισχυρότερο γιέν περιόρισε την προοπτική των κερδών στην Ιαπωνία και η Federal Reserve των ΗΠΑ προέβλεψε βαθύτερη ύφεση.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 0,4% φθάνοντας στις 99,80 μονάδες στις 10:14 π.μ. στο Τόκιο μετά το κλείσιμό του χθες στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Οκτωβρίου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,5% φθάνοντας στις 9.209,09 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τη Μαλαισία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index βυθίστηκε 0,5% καθώς η American Express Co. είπε ότι η νομοθεσία για τη μείωση των αμοιβών για τις πιστωτικές κάρτες ενδέχεται να περιορίσει τον δανεισμό στους καταναλωτές και ότι η ανάπτυξη δεν θα επιστρέψει στους ίδιους ρυθμούς πριν από την ύφεση.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι του δολαρίου έως τα 94,33 σήμερα από 95,52 χθες στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς η Fed είπε ότι ενδέχεται να αγοράσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία, κίνηση η οποία ενδέχεται να υποτιμήσει το αμερικανικό νόμισμα. Το ισχυρό γιέν περιορίζει την αξία των πωλήσεων των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Αργό, χαλκός

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου αναρριχήθηκε 3,2% φθάνοντας στα 62,04 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Νοεμβρίου. Τα συμβόλαια του χαλκού αναρριχήθηκαν 1,8%. Οι τιμές και των δύο εμπορευμάτων κινήθηκαν σήμερα πτωτικά.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα