Βρετανία: Υπέρ της μείωσης του ελλείμματος τάσσονται οι εργαζόμενοι

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 11:00

Τις δυνάμεις της ενώνει η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για μείωση του πρωτοφανούς δημοσιονομικού ελλείμματος την ώρα που η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει από την ύφεση.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Μπρούτον, πρόεδρο της συνομοσπονδίας, «η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην παροχή βασικών υπηρεσιών οι οποίες σήμερα δεν βρίσκονται υπό σωστή διαχείριση».

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου της CBI, ο Μπρούτον επισήμανε ότι βασικό του μέλημα είναι το δημοσιονομικό έλλειμμα της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται φέτος να ανέλθει στις 175 δισ. λίρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

«Οι υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις σε συνδυασμό με την παράταση του χρονοδιαγράμματος έως το 2018 ευθύνονται για την αδυναμία μείωσης του ελλείμματος, η οποία θα καθησυχάσει τους αγοραστές του χρέους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, επίτιμος καλεσμένος στο δείπνο, δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει «εφησυχασμός» ως προς την οικονομική κατάσταση της Βρετανίας εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι δεν ήταν στη πρόθεση του ιδίου ή του υπουργού Οικονομικών η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή, εξηγώντας ωστόσο ότι «πρέπει να καταρτίσουμε ένα σχέδιο με στόχο τη βιώσιμη δημοσιονομική εικόνα της χώρας, στο οποίο εντάσσονται και οι αποφάσεις σε επίπεδο φορολογίας».

Πηγή: The Guardian



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα