Σε πτώχευση οδηγείται η General Motors

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Washington Post
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 06:27
UPD:11:59

Η κυβέρνηση Ομπάμα ετοιμάζεται να κατευθύνει τη General Motors στη χρεοκοπία, την επόμενη εβδομάδα, όπως γράφει η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν την πορεία των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με βάση το προσχέδιο της GM για την κήρυξη πτώχευσης, η εταιρεία θα λάβει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολαρία ως πρόσθετα ομοσπονδιακά δάνεια, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή την οποία δεν διευκρινίζει.

Πάντως, το ποσό αυτό είναι το σημείο από το οποίο αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας και θα μπορούσε να αλλάξει, όπως θα μπορούσε να αλλάξει και ο χρόνος κατά τον οποίον θα ανακοινωθεί η πτώχευση, γράφει η εφημερίδα.

Εφόσον συμφωνηθεί η χορήγηση βοήθειας αυτής της τάξης στην GM, η κυβερνητική επένδυση στη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία θα ανέλθει στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνει η εφημερίδα.

Η Washington Post γράφει επίσης ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει υπό τον έλεγχο του κράτους τουλάχιστον το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, κάτι που θα της δίνει το δικαίωμα να τοποθετεί η ίδια τους διευθυντές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα