Στα χαμηλότερα τεσσάρων μηνών το δολάριο

Εναντι του ευρώ
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 06:53
UPD:07:03

Στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ υποχώρησε το δολάριο το οποίο κινήθηκε πτωτικά και έναντι του γιέν εν μέσω εικασιών ότι η πιστοληπτική ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης περιορίζεται, μειώνοντας τη ζήτηση για το νόμισμα.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα εννέα εβδομάδων έναντι του δολαρίου μετά τη δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών της χώρας, Καούρου Γιοσάνο, ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος. Το δολάριο οδεύει να σημειώσει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο μηνών έναντι του ευρώ μετά τη χθεσινή προς τα κάτω αναθεώρηση της Standard & Poor’s για την προοπτική της βρετανικής οικονομίας από το ΑΑΑ στο «negative» αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και για τις ΗΠΑ. Το ουόν της Νοτίου Κορέας οδήγησε υψηλότερα τα ασιατικά νομίσματα καθώς ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της περιφέρειας.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3937 ανά ευρώ στις 12:24 μ.μ. στο Τόκιο, μετά την υποχώρησή του στο 1,3955, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Ιανουαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει μέσα στην εβδομάδα 3,4% οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από το πενθήμερο που έληξε στις 20 Μαρτίου.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 94,24 ανά δολάριο, μετά την άνοδό του στα 93,87, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Μαρτίου. το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 131,33 ανά ευρώ από 131,15. Το ουόν ισχυροποιήθηκε 0,7% φθάνοντας στα 1.240,10 ανά δολάριο ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα