Σε παραίτηση ωθείται ο CEO του οίκου Versace

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 10:27

Την παραίτησή του ετοιμάζεται να καταθέσει ο Τζανκάρλο Ντι Ρίζιο, διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας Gianni Versace SpA, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Ο λόγος που ωθεί τον CEO στην αποχώρησή του είναι οι πολύμηνες προστριβές με τη σχεδιάστρια και συνιδιοκτήτρια Ντονατέλλα Βερσάτσε όσον αφορά στις περικοπές κόστους που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο κορυφαίος οίκος να αντεπεξέλθει στις σημερινές οικονομικές προκλήσεις.

Στη χθεσινή της ανακοίνωση, η οικογένεια Βερσάτσε διέψευσε τις φήμες περί παραίτησης του διευθύνοντα συμβούλου, υπογραμμίζοντας ότι «η επαγγελματική σχέση ανάμεσα στον οίκο Versace και τον CEO» δεν έχει τερματιστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι προτεραιότητα του οίκου Versace είναι «τα μέτρα που πρέπει ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την οικονομική επιβράδυνση στον κλάδο των αγαθών πολυτελείας».

Η παραίτηση του κ. Ντι Ρίζιο εξαιτίας της μειούμενης κερδοφορίας του οίκου είναι μία ακόμη ένδειξη των ισχυρών πιέσεων που δέχονται οι οικογενειακές επιχειρήσεις στο χώρο της μόδας ανά την Ευρώπη, οι οποίες βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες πολυμετοχικές εταιρείες μόδας εν μέσω της οικονομικής ύφεσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα