ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Διευκρινίσεις για την εφάπαξ ενίσχυση στους συνταξιούχους

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 15:31
UPD:15:34

Σχετικά με την καταβολή της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής παροχής των 500 € ή 300 € στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία ξεκίνησε από σήμερα, η Διοίκηση του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Δικαιούχοι είναι όλοι οι συνταξιούχοι γήρατος, αναπηρίας και θανάτου που το ποσό της κύριας ακαθάριστης μηνιαίας σύνταξής τους -χωρίς προσαυξήσεις οικογενειακών βαρών και επιδομάτων απολύτου αναπηρίας και παραπληγίας- είναι μέχρι 800 € ή 1100 €, εφόσον έχουν καταστεί συνταξιούχοι ή έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση μέχρι και 31/12/2008.

Όσοι παίρνουν περισσότερες από μία συντάξεις από διαφορετικά ταμεία, την εφάπαξ οικονομική παροχή θα πάρουν από το ταμείο από το οποίο καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η καταβολή των ενισχύσεων αυτών θα γίνει την ημερομηνία κατά την οποία παγίως το κάθε ταμείο καταβάλλει τις συντάξεις.

Σε περίπτωση που δεν έχει πιστωθεί ποσό στο λογαριασμό των συνταξιούχων, θα πρέπει να απευθύνονται στο αρμόδιο Τμήμα Πληρωμών του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα