Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις σε κρασιά

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009 16:26
UPD:16:49

«Συνεχίστε να αγοράζετε» προτρέπουν ομόφωνα οι συλλέκτες κρασιών, οι διαχειριστές Α/Κ που επενδύουν σε κρασιά, οι traders, οι ειδικοί δημοπρασιών, οι έμποροι και οι συλλέκτες, μετά την υποχώρηση των τιμών των κρασιών κατά 20-40% τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Παρά τις διαφωνίες για το μέγεθος διόρθωσης της αγοράς και τις ευκαιρίες που ανακύπτουν, οι ειδικοί συμφωνούν ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή να επενδύσει κανείς σε κρασιά υψηλής επενδυτικής αξίας.

Παρά την καθοδική πορεία που ακολούθησαν οι τιμές των κρασιών το τελευταίο τετράμηνο του 2008, τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους η αγορά έχει δώσει σημάδια ανάκαμψης.

Ήρθε η ώρα για δράση, υποστηρίζουν οι ειδικοί, ιδίως για τους συλλέκτες κρασιών που θέλουν να συμπληρώσουν τα «ακριβά» κοινά της κάβας τους. Οι μεγαλύτερες διορθώσεις έχουν συντελεστεί σε κάποια από τα ακριβότερα κρασιά, οι τιμές των οποίων είχαν εκτιναχθεί μετά την έκρηξη της αγοράς κρασιού τα τελευταία χρόνια.

«Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος της δεκαετίας για να αγοράσει κανείς κρασιά», τονίζει ο Τσαρλς Κέρτις, υπεύθυνος του τμήματος κρασιών της Β. Αμερικής στον οίκο δημοπρασιών ChristieΆs.

«¶νθρωποι που δεν τους είχαμε ξανακούσει ποτέ μπαίνουν δυναμικά στην αγορά για να επωφεληθούν από τη νηνεμία στην αγορά και να ξεκινήσουν τώρα να συλλέγουν που έχουν πρόσβαση».

Πηγή: The New York Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα