Yποχωρεί το αργό

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 06:26
UPD:06:37

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, περιορίζοντας την άνοδο των δύο ημερών, μετά τη δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ότι ο ΟΠΕΚ δεν χρειάζεται να μειώσει την παραγωγή, καθώς τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν εξ αιτίας της ανησυχίας ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού ενδέχεται να δυσχεράνει την οικονομική ανάκαμψη.

Η ζήτηση πετρελαίου αρχίζει να ανακάμπτει απομακρύνοντας οποιαδήποτε ανάγκη για μείωση της παραγωγής, δήλωσε ο Αλί αλ-Ναΐμι χθες από τη Βιέννη. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες των αμερικανικών μετοχών μετά την άνοδο των επιτοκίων για μακροπρόθεσμο δανεισμό. Τα κρατικά ομόλογα δεκαετούς διάρκειας υποχώρησαν για τέταρτη ημέρα ωθώντας τη διαφορά της απόδοσης σε επίπεδα ρεκόρ με τα ομόλογα διετούς διάρκειας.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε έως 60 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 62,85 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) και διαπραγματεύθηκε στα 63,03 δολ. στις 10:16 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1 δολ., ποσοστό 1,6%, κλείνοντας στα 63,45 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 5 Νοεμβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει σχεδόν διπλάσια άνοδο από τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών των 32,40 δολ. το βαρέλι στα οποία υποχώρησαν τον Δεκέμβριο.

Χθες ο S&P 500 υποχώρησε τα μέγιστα σε δύο εβδομάδες και σε ποσοστό 1,9% και ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) βυθίστηκε 2,1%.

Το μπρεντ για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε έως 65 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 61,85 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου και διαπραγματεύθηκε στα 62 δολ. το βαρέλι στις 10:15 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα