MIG: Ζημίες €17,6 εκατ. για τον όμιλο, κέρδη €2,4 εκατ. για τη μητρική

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 19:03

Ζημίες, ύψους 17,6 εκατ., ευρώ μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το πρώτο τρίμηνου του έτους ανακοίνωσε σε ενοποιημένο επίπεδο η Marfin Investment Group (MIG). Η μητρική εταιρεία MIG σημείωσε κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 33 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αν εξαιρεθούν τα έκτακτα κέρδη. Η καθαρή θέση της εταιρίας, Net Asset Value (NAV), βρίσκεται στα 3,6 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ομίλου, οι προσπάθειες σε εταιρικό επίπεδο για περιστολή του κόστους ήδη αποδίδουν, με τα λειτουργικά έξοδα να έχουν μειωθεί κατά 40,8% σε 8,7 εκατ. ευρώ από 14,7 εκατ. την αντίστοιχο περσινή περίοδο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως το 21% της καθαρής θέσης της εταιρείας αφορά τη ρευστότητα της MIG, γεγονός που υπογραμμίζει την υγιή, ισχυρή ρευστότητα της εταιρίας στη σημερινή συγκυρία. Προστίθεται ακόμη πως παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι το πλέον αδύναμο καθώς η λειτουργική απόδοση εταιριών του Ομίλου όπως Attica και η Vivartia επηρεάζονται αρνητικά από την εποχικότητα και πάντα τα αποτελέσματά τους το πρώτο τρίμηνο είναι δυσμενέστερα.

Ο Όμιλος επισημαίνει ακόμη πως παρότι ανακοινώθηκαν ζημίες σε ενοποιημένο επίπεδο, θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες όπως Vivartia, Υγεία, Singular Logic, Hilton Cyprus, MIG Real Estate, FAI εμφανίζουν ισχυρή κερδοφορία ανάλογα με τα επιχειρησιακά προγράμματα που εφαρμόζουν και τα οποία προβλέπουν την επίτευξη σημαντικής κερδοφορίας κατά το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα