Τ. Αράπογλου: Υγιές το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 13:56

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα υγιές σύστημα, με επαρκή κεφάλαια και ρευστότητα ικανά να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής ύφεσης στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τάκης Αράπογλου, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, οι ελληνικές τράπεζες δεν έφεραν ποτέ ζημιογόνα αποτελέσματα, δεν μπορούν να κατηγορηθούν για ανευθυνότητα και έλλειψη διαφάνειας και συνεχίζουν παρά την κρίση να είναι κερδοφόρες.

Όπως τόνισε ο κ. Αράπογλου, οι ελληνικές τράπεζες δεν έφεραν ποτέ ζημιογόνα αποτελέσματα, δεν μπορούν να κατηγορηθούν για ανευθυνότητα και έλλειψη διαφάνειας και συνεχίζουν παρά την κρίση να είναι κερδοφόρες.

«Το πακέτο μέτρων στήριξης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας παρείχε την απαραίτητη στήριξη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και του επέτρεψε να συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στην κατάσταση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, εκτιμώντας ότι η κρίση πέρασε. «Οι αγορές δείχνουν να αποκτούν κάποια ισορροπία και οι τράπεζες αρχίζουν να μπορούν να αντλούν και εποπτικά κεφάλαια και σταδιακά πιο μακροπρόθεσμη ρευστότητα από τις αγορές», επεσήμανε.

«Αυτό τους επιτρέπει να είναι σε θέση να στηρίξουν την πραγματική οικονομία την στιγμή που αυτή το χρειάζεται περισσότερο», ανέφερε ο κ. Αράπογλου και προέβλεψε πως οι πρόσφατες ενδείξεις σταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας θα πληθύνουν στο δεύτερο μισό του 2009, προετοιμάζοντας μια αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη μέσα στο 2010.

«Δεν πρέπει όμως ακόμα να εφησυχάζουμε», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα