Ουκρανία: Διαβεβαιώσεις για πληρωμή της Μόσχας για το φ. αέριο

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 19:25

Η Ουκρανία θα βρει τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσει τις παραδόσεις του ρωσικού αερίου για το μήνα Μάιο, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Γιούρι Πρόνταν, τη στιγμή που η Μόσχα απειλεί με ένα νέο πόλεμο φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών.

«Υπολείπονται 500 εκατομμύρια δολάρια που πρέπει να πληρώσουμε. Έχουμε ακόμα καιρό έως τις 7 Ιουνίου (καταλυτική ημερομηνία για τη διευθέτηση του χρέους) και πιστεύω ότι τα χρήματα θα τα βρούμε» δήλωσε ο κ. Πρόνταν όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Σε ερώτηση, σχετικά με τους φόβους της Μόσχας ότι η Ουκρανία τελικώς δεν θα πληρώσει στην ώρα της, ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας απάντησε: «Αυτού του είδους οι δηλώσεις είναι συχνές, αλλά η Ουκρανία πάντα τελικώς πληρώνει στην ώρα της και αυτό θα συμβεί και στο μέλλον».

Νωρίτερα σήμερα ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι εάν η Ουκρανία δεν πληρώσει εγκαίρως το χρέος της, το ρωσικό αέριο που περνά από το ουκρανικό έδαφος για την Ευρώπη θα σταματήσει τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα