Θυμήθηκαν τις δυσκολίες

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 00:01

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν χθες οι μετοχές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας αλλά και οι προειδοποιήσεις του διοικητή της Fed, Mπεν Μπερνάνκι, ότι τα τεράστια ελλείμματα των ΗΠΑ απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, υπενθύμισαν στους επενδυτές ότι η έξοδος από την οικονομική κρίση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Στη Wall Street τα ταμπλό έδειξαν βαθύ κόκκινο, καθώς όλοι οι κλάδοι διολίσθησαν σε αρνητικό έδαφος μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για απώλειες 532.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το Μάιο. Αναλυτές ανέμεναν ότι τον περασμένο μήνα οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν θα ξεπερνούσαν τις 525.000.

Iσχυρότατες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές επιχειρήσεων ενέργειας, καθώς οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου παρέμειναν σε πτωτική τροχιά για δεύτερη ημέρα.

Σε ρευστοποιήσεις προχώρησαν οι επενδυτές και στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst είχε απώλειες 2%, στις 868,10 μονάδες.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές τραπεζών, πετρελαιοβιομηχανιών και ομίλων εξόρυξης. Στον πρώτο κλάδο, ο τίτλος της Barclays υποχώρησε 5%, διευρύνοντας έτσι τις μεγάλες απώλειες της Τρίτης, η UBS είχε πτώση 4,2% και η Deutsche Bank 3,9%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα