ΔΝΤ: Δεν απαιτούνται νέα μέτρα στην Ευρωζώνη

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 14:09

Σωστές κρίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τις κινήσεις της Ε.Ε. για την προστασία της οικονομίας και εκτιμά ότι δεν υπάρχει ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή του, που θα παρουσιαστεί στη μηνιαία σύνοδο του Eurogroup, τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, το ΔΝΤ φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα στην τρέχουσα χρονική στιγμή, δεδομένου ότι τα έως τώρα μέτρα είναι αποτελεσματικά και δεν θα προκύψει κάτι φοβερό και απρόβλεπτο.

«Το μήνυμα της έκθεσης του ΔΝΤ είναι ότι από άποψη πολιτικής, οι κινήσεις της ΕΕ ήταν οι κατάλληλες, ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι στον ορίζοντα», δήλωσε η ίδια πηγή.

«Θα υπάρχει ακόμη σαφές μήνυμα ότι σύμφωνα με την Κομισιόν, τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δαπανήσουν το 5% του ΑΕΠ για τη λήψη μέτρων και αυξημένων παροχών, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης φέτος και το επόμενο έτος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δεύτερη πηγή από την Ευρωζώνη, το ΔΝΤ θα δηλώσει στους υπουργούς Οικονομικών και την ΕΚΤ – η οποία θα συμμετάσχει στη σύνοδο – ότι παρόλο που υπάρχουν θετικές ενδείξεις στην οικονομία, η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα