ΗΠΑ: Εν αναμονή της έγκρισης για την αποπληρωμή των δανείων TARP

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 09:59
UPD:10:09

Τις 10 τράπεζες, στις οποίες θα επιτραπεί να αποπληρώσουν τα δάνεια που έλαβαν μέσω του προγράμματος TARP, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αποκαλύπτει άτομο προσκείμενο στο θέμα, μεταξύ αυτών είναι η JPMorgan Chase. Στις τράπεζες, οι οποίες πούλησαν μετοχές και χρέος άνευ κρατικών εγγυήσεων, δείχνοντας την ικανότητά τους να αντλούν νέα κεφάλαια χωρίς τη βοήθεια του κράτους, συμπεριλαμβάνονται επίσης η Goldman Sachs, η American Express και η State Street.

Οι εγκρίσεις ενδεχομένως να μετριάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τον κρατικό έλεγχο επί των τραπεζών. Την ίδια στιγμή, όμως, έρχονται σε αντίθεση με τις προειδοποιήσεις τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα παραμένει αδύναμο.

Χθες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενέκρινε σχέδια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε 10 τράπεζες, οι οποίες θεωρείται ότι έχουν ελλείψεις βάσει των «τεστ αντοχής» του προηγούμενου μήνα. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται η Citigroup και η Bank of America.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στις 10 Ιουνίου θα ανακοινωθούν και οι βασικές οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για τις αποζημιώσεις στελεχών, στις τράπεζες εκείνες στις οποίες το κράτος εξακολουθεί να κατέχει μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα