ΗΠΑ: Το σύνθημα για αποπληρωμή του TARP έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 17:16

Το πράσινο φως να αποπληρώσουν τα κεφάλαια που έλαβαν με τη μορφή κρατικών ενισχύσεων έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε 10 τράπεζες που κρίνει ότι έχουν αντλήσει επαρκή κεφάλαια.

Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να συγκεντρώσει 68 δισ. δολάρια –ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που υπολόγιζε αρχικά. Η επιστροφή των κρατικών κεφαλαίων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένδειξη της αποκατάστασης της σταθερότητας σε έναν κλάδο που επλήγη πολύ σοβαρά τον περασμένο χρόνο και θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αμερικανικές τράπεζες.

«Οι εν λόγω αποπληρωμές αποτελούν ενθαρρυντική ένδειξη ανάκαμψης του χρηματοοικονομικού κλάδου, αν και έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τιμ Γκάιτνερ.

Το υπουργείο δεν αποκάλυψε τα ονόματα των τραπεζών που θα τους επιτραπεί να εξοφλήσουν τα χρωστούμενα στο κράτος, ωστόσο, επικρατεί η άποψη ότι πρόκειται για τις 9 τράπεζες που πέρασαν τον περασμένο μήνα τα «τεστ αντοχής» –μεταξύ των οποίων οι JPMorgan, American Express, Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Πηγή: The Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα