Στα υψηλότερα της χρονιάς

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 00:01

Τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και το άλμα του αργού πετρελαίου στα 73 δολ. το βαρέλι έφεραν χθες τους δείκτες μετοχών στα υψηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς.

Στη Wall Street η μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας και η αύξηση των πωλήσεων λιανικής έδωσαν ώθηση στον Dow Jones, που πλέον εμφανίζει κέρδη σε σχέση με το κλείσιμο του 2008.

Το ράλι, που άρχισε στις 10 Μαρτίου, έχει υπερκαλύψει τις μαζικές ρευστοποιήσεις των δύο πρώτων μηνών του έτους, με τον τραπεζικό κλάδο να είναι από τους μεγάλους κερδισμένους.

Στη χθεσινή συνεδρίαση η Bank of America σημείωνε άνοδο 8%, ενώ κέρδη άνω του 6% είχαν οι Fifth Third και Regions Financial. Αξιόλογα κέρδη παρουσίασαν και οι πετρελαιοβιομηχανίες Chevron και Exxon Mobil.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Ευρώπη, όπου ο δείκτης FTSEurofirst ενισχύθηκε 0,9%, στις 887,89 μονάδες, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 6 Ιανουαρίου.

O FTSE100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι είχαν κέρδη περίπου 0,6%, ενώ ο Xetra Dax στη Φραγκφούρτη ενισχύθηκε 1,11%. Και οι τρεις δείκτες βρίσκονται πλέον υψηλότερα από το κλείσιμο του 2008.

Της ανόδου χθες ηγήθηκαν οι τίτλοι τραπεζών, αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και οι λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές (τηλεπικοινωνίες, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και φαρμακοβιομηχανίες).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα