Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 05:32
UPD:05:39

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς η βελτίωση των οικονομικών δεικτών κατέδειξαν περιορισμό της ύφεσης στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις τιμές των μετάλλων που σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 105,44 μονάδες στις 9:42 π.μ. στο Τόκιο, ωθώντας τα κέρδη των τριών ημερών στο 3%. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει άνοδο 2,1% μέσα στην εβδομάδα, την τέταρτη συνεχόμενη άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,8%. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Νότια Κορέα ενώ απώλειες σημείωσαν οι μετοχές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,6%. Οι λιανικές πωλήσεις τον Μάϊο αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε τρεις μήνες και οι αρχικές αιτήσεις για το ταμείο ανεργία μειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο, όπως έδειξαν χθες διαφορετικές κυβερνητικές εκθέσεις.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων στο Λονδίνο αναρριχήθηκε 4,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την 1η Ιουνίου, ενώ το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου αναρριχήθηκε 1,9% φθάνοντας στα 72,68 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 20 Οκτωβρίου.

Ο Baltic Dry Index, ο δείκτης του κόστους μεταφοράς δια θαλάσσης των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά σε έξι ημέρες και σε ποσοστό 0,6%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα