Επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ η Banca Romaneasca το 2009

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 10:44

Επενδύσεις συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η τράπεζα Banca Romaneasca (όμιλος Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας) κατά τη διάρκεια του 2009.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων θα κατευθυνθεί για την εφαρμογή νέου συστήματος διαχείρισης τεχνολογιών πληροφορικής, ενώ σημαντικό μέρος θα διατεθεί και για τη μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων της τράπεζας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας στα τέλη του 2009 θα καταγράψει αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2008. Η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα ή στο 22%, έναντι μέσου όρου 10% στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος της Ρουμανίας και ελάχιστου ύψους 8% που προβλέπεται στο σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο της κεντρικής τράπεζας. «Η Banca Romaneasca διαθέτει μία από τις καλύτερες κεφαλαιοποίησης μεταξύ των τραπεζών της Ρουμανίας. Χάρη σε αυτό δεν θα χρειαστεί πρόσθετες κεφαλαιακές ένεσης το 2009 – 2010, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων stress tests που πραγματοποίησε η κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Ανδρέας Μαραγκουδάκης.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα