Διορθωτικές τάσεις

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 00:01

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν, χθες, στις διεθνείς αγορές μετοχών, μία ημέρα μετά την αναρρίχηση των δεικτών στα υψηλότερα επίπεδα της χρονιάς.

Στη Wall Street, στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές τεχνολογίας, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της κατασκευάστριας ημιαγωγών National Semiconductor, αλλά και οι πετρελαιοβιομηχανίες, μετά την υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού.

Στον αντίποδα οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και εταιρείες του ευρύτερου κλάδου υγείας, είχαν κέρδη, ενώ μεικτές τάσεις επικράτησαν στον χρηματοοικονομικό τομέα. Υπό τις συνθήκες αυτές, Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν οριακές απώλειες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική και στην Ευρώπη. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,2% στις 885,75 μονάδες, με τις πετρελαιοβιομηχανίες και τις μεταλλευτικές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις και τις φαρμακοβιομηχανίες να αναδεικνύονται στους μεγάλους κερδισμένους της συνεδρίασης.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού στον τραπεζικό τομέα. Ανά την Ευρώπη, ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,45%, ο CAC 40 στο Παρίσι είχε απώλειες 0,26%, ενώ o Xetra Dax στη Φραγκφούρτη σημείωσε πτώση 0,76%.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο ανέκτησε το χαμένο έδαφος έναντι των άλλων μεγάλων ανταγωνιστών του. Το ευρώ υποχώρησε τόσο έναντι του αμερικανικού νομίσματος όσο και έναντι της στερλίνας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα