Μεικτή εικόνα στη Wall Street

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 23:27

Στις 8.799,26 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,32% έκλεισε ο δείκτης Dow Jones στη Νέα Υόρκη. Απώλειες, ωστόσο, της τάξης του 0,19% κατέγραψε ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 1.858,80 μονάδες.

Ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, εξαιτίας των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της κατασκευάστριας ημιαγωγών National Semiconductor.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν επίσης πετρελαιοβιομηχανίες, όπως η Exxon Mobil και η Chevron, εξαιτίας της υποχώρησης των διεθνών τιμών του αργού, αλλά και βιομηχανίες μετάλλων, όπως η AK Steel και η Alcoa.

Την αρνητική εικόνα αντιστάθμισαν τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών Merck και Pfizer, αλλά και εταιρειών του ευρύτερου κλάδου υγείας.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στο χρηματοοικονομικό τομέα, με την BlackRock να υποχωρεί 6,1% μετά τη συμφωνία της να εξαγοράσει την Barclays Global Investors έναντι 13,5 δισ. δολαρίων. Αντιθέτως η τράπεζα Bank of America είχε κέρδη περίπου 7%, ενώ η E*Trade Financial είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 19%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα