ΤΕΑΕΠ: Αύξηση κερδών κατά 44%

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009 16:46

Αύξηση 44% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) το 2008, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της 11ης ετήσιας συνάντησης του συμβουλίου διοικητών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αναπληρωτή διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Κωνσταντίνου Κόλλια, το συμβούλιο ενέκρινε τις οικονομικές - λογιστικές καταστάσεις, ενώ επελέγησαν οι στόχοι για το τρέχον έτος.

Όπως ανακοινώθηκε, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το 2008 σε 20 εκατομμύρια δολάρια περίπου, ενώ οι εκταμιεύσεις αυξήθηκαν κατά 30% και έφθασαν στο ποσό των 950 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, η τράπεζα κατάφερε να κλείσει με επιτυχία το έτος χωρίς ασύμφορα δάνεια.

Κύριος στόχος της ΤΕΑΕΠ, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το συμβούλιο, είναι η εξασφάλιση επαρκών δανειοδοτήσεων, η διατήρηση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου και ο έλεγχος των δαπανών.

Οπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος της ΤΕΑΕΠ, Hayrettin Kaplan, η έγκριση των νέων χρηματοδοτήσεων πρέπει να γίνεται βάσει των οφειλών που θα επιφέρουν στην ανάπτυξη κάθε χώρας, σύμφωνα με την οικονομική βιωσιμότητα και την ανάκτηση του κόστους.

Σε ό,τι αφορά το 2009, όπως επεσήμανε, ένας ακόμα στόχος είναι η αύξηση κατά 10% στο χαρτοφυλάκιο δανείων, ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση 2 έως 3 έργων ελληνικών επιχειρήσεων για το τρέχον έτος.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ότι η ΤΕΑΕΠ δεν θα περιοριστεί μόνο στις συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο δημόσιο.

Επίσης, το συμβούλιο χορήγησε καθεστώς παρατηρητή στη Διεθνή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία καθίσταται ο έκτος οργανισμός με αυτή την ιδιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα