Βαρύ το κλίμα στο Air Show του Παρισιού

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 12:06
UPD:12:24
REUTERS /PASCAL ROSSIGNOL

Με σκυφτά τα κεφάλια έχουν πάρει το δρόμο για την έκθεση «Bourget 2009», που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Παρίσι, οι επικεφαλής των αερομεταφορέων, καταρρακωμένοι από το πένθος για τα θύματα του αεροσκάφους της Air France, το βάρος της οικονομικής κρίσης και τις ανησυχίες για αναζωπύρωση της νέας γρίπης.

Η διεθνής έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε διετία, προσελκύει dealers από τον κλάδο των αερομεταφορών και των οπλισμών και δημιουργεί τις συνθήκες για την υπογραφή συμφωνιών και τη σύναψη επαγγελματικών σχέσεων στον χώρο των αερομεταφορών. Φέτος, όμως, το κλίμα θα είναι πολύ πιο επιβαρυμένο και η έκθεση λιγότερο λαμπερή.

Παρότι οι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διευκρινιστούν τα αίτια της πτώσης του Airbus στον Ατλαντικό, έχουν εντοπίσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις ανακριβείς ενδείξεις των αισθητήρων ταχύτητας του αεροσκάφους. Το αεροπορικό δυστύχημα αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στην εταιρεία Airbus, η οποία καταγράφει ήδη μεγάλες ζημίες από την ύφεση και της στενότητα των πιστώσεων. Υπό αυτές τις συνθήκες, έντονος προβληματισμός επικρατεί σχετικά με την ικανότητα των αερογραμμών να εξυπηρετήσουν την αγορά αεροσκαφών αξίας 800 δισ. δολαρίων που έχουν παραγγείλει, ενώ περικοπή αναμένεται στις αμυντικές δαπάνες.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα