Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 05:28
UPD:05:54

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μεταλλουργιών μετά την έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή στη Νέα Υόρκη που διαμορφώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών σε συνδυασμό με τη βύθιση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε απώλειες 1% φθάνοντας στις 102,58 μονάδες στις 10:21 π.μ. στο Τόκιο διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες του 1,5%. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 45% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών που υποχώρησε στις 9 Μαρτίου εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 2% φθάνοντας στις 9.834,97 μονάδες πριν από την σημερινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας για τα επιτόκια δανεισμού. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 1% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index απώλεσε 0,7%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,8%.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 2,4%, τις μεγαλύτερες από τις 13 Μαΐου καθώς ο γενικός οικονομικός δείκτης της Federal Reserve Bank of New York υποχώρησε στο μείον 9,4 τον Ιούνιο από μείον 4,6 τον προηγούμενο μήνα. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος. Κάτω από το μηδέν ο δείκτης καταδεικνύει συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής.

Τα συμβόλαια του χαλκού υποχώρησαν 3,6% στη Νέα Υόρκη χθες, ενώ το αργό πετρέλαιο σημείωσε απώλειες 2%, υποχωρώντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα