ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, προσλήψεις 297 εργαζομένων

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 12:50

Την πρόσληψη 297 εργαζομένων με σύμβαση εργασίας αόριστης διάρκειας στον τομέα Διύλισης καθώς και την εφαρμογή έκτακτου προγράμματος ενθάρρυνσης οικειοθελούς αποχώρησης στον τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α και στις υποστηρικτικές υπηρεσίες της εταιρείας, αποφάσισε το δ.σ. της Ελληνικά Πετρέλαια.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία υπογραμμίζει πως μέσω των ανωτέρω προσλήψεων θα στελεχωθούν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται με τον εκσυγχρονισμό των δύο Διυλιστηρίων και θα καλυφθούν οι προγραμματισμένες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων. Οι σχετικές αναλυτικές προκηρύξεις των θέσεων θα δημοσιοποιηθούν μέσω του τύπου έως τέλος Ιουνίου.

Τα ΕΛΠΕ διευκρινίζουν επίσης ότι οι εργαζόμενοι/ες που θα αποχωρήσουν μέσω του έκτακτου προγράμματος, δεν πρόκειται να αντικατασταθούν.

Όπως τονίζει ο Όμιλος στην ανακοίνωσή του, έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος μετεξέλιξης σε όλες του τις δραστηριότητες και έχουν σχεδιαστεί βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες επιχειρηματικές δράσεις, με στόχο τη δημιουργία αξίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του.

«Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική μας επικεντρώνεται στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και υποστηρίζεται από ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, που συμπεριλαμβάνει την αναβάθμιση των Διυλιστηρίων Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης.

»Έμφαση παράλληλα έχει δοθεί στη βελτιστοποίηση των οργανωτικών δομών του Ομίλου και στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του, με τη στήριξη του οποίου έχει πραγματοποιήσει την επιτυχή πορεία του», τονίζουν τα ΕΛΠΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα