X.A.: Διευρύνονται οι απώλειες

«Βουτιά» της Εθνικής Τράπεζας
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 12:54
UPD:13:01

Το 5% αγγίζουν οι απώλειες του γενικού δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές παρατηρούνται τάσεις ανάκαμψης.

Αυτή την ώρα (12:48) ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχωρεί κατά 4,99%, στις 2.271,22 μονάδες με τον τζίρο στα 155 εκατομμύρια ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί κατά 10,2%. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 1,25 δισ. ευρώ, προτείνει η διοίκηση της ΕΤΕ. Η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση του δ.σ. στις 18 Ιουνίου.

Όπως δήλωσαν στο Reuters χρηματιστηριακοί αναλυτές, η μετοχής της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας υποχωρεί αισθητά καθώς η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα είναι σημαντικά χαμηλότερη της τρέχουσας.

«Ο πληθωρισμός των μετοχών από την αύξηση κεφαλαίου και η σχετικά χαμηλή τιμή διάθεσης, σε σχέση με την τρέχουσα, οδηγούν σε αυτή την πτώση της Εθνικής σήμερα», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, αναλυτής στη Marfin Analysis.

Nωρίτερα, η Cheuvreux αναβάθμισε την αξιολόγηση για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε "selected list" από "outperform".



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα