«Σε καλή κατάσταση» οι ελληνικές τράπεζες

Δηλώσεις Γ. Προβόπουλου
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 14:21
UPD:14:26

«Την (επόμενη) Τρίτη θα έχουμε την έκθεση για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών που έγιναν με παραδοχές του ΔΝΤ», δήλωσε o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως των ελληνικών τραπεζών, τα οποία θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (TτE).

«Την (επόμενη) Τρίτη θα έχουμε την έκθεση για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών που έγιναν με παραδοχές του ΔΝΤ», δήλωσε ο Γιώργος Προβόπουλος, στο περιθώριο εκδήλωσης της κεντρικής τράπεζας για την κλιματική αλλαγή.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των τεστ, ο κ. Προβόπουλος σχολίασε πως «δείχνουν ότι οι τράπεζες είναι σε καλή κατάσταση».

O διοικητής της ΤτΕ δήλωσε επίσης ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 1,25 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η Εθνική αποτελεί θετική κίνηση.

«Χαρά του επόπτη είναι να βλέπει τις τράπεζες να ενισχύουν τα κεφάλαιά τους. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής είναι θετική ενέργεια σε αυτή την συγκυρία. Το μέγεθος δίνει ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα