Ψαλίδι σε εξοπλισμούς και θητεία

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 14:29
UPD:15:38

Η Ελλάδα θα μειώσει τις εξοπλιστικές της δαπάνες κατά 15% φέτος και κατά 10% ετησίως την περίοδο 2010-2015, δήλωσε σήμερα ο υπουργός ¶μυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Θα μειώσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 15% το 2009 και από 10% κάθε χρόνο μέχρι το 2015...για να αξιοποιηθούν αυτοί οι πόροι από το υπουργείο Οικονομίας σε άλλους τομείς», δήλωσε ο υπουργός ¶μυνας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τη μείωση της θητείας στο στρατό ξηράς σε εννέα μήνες, από την ΕΣΣΟ του Αυγούστου. Πρόσθεσε ακόμα ότι θα μειωθεί κατά ένα μήνα η θητεία στο στρατό ξηράς στην ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου και κατά δύο μήνες στην παρούσα ΕΣΣΟ του Μαϊου.

Β. Μεϊμαράκης: Μείωση θητείας και μείωση εξοπλιστικών δαπανών

Β. Μεϊμαράκης: Μείωση θητείας και μείωση εξοπλιστικών δαπανών

Ανέφερε ακόμη ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί με βάση τη μελέτη που είχε γίνει απο το ΓΕΣ το 2007 και επικαιροποιήθηκε το Νοέμβριο του 2008.

Το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε ακόμη τόσο απο τον υπουργό Αμυνας όσο και από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για τη νέα δομή δυνάμεων στο ΝΑΤΟ και για το στρατηγείο της Λάρισας.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα