Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ζητεί το ΕΒΕΑ

Ποιοι πήραν τα βραβεία του Επιμελητηρίου
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 20:53

Την ανάγκη τολμηρών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά την απονομή των βραβείων του Επιμελητηρίου.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι καιρός να εστιάσουμε σοβαρά τις προσπάθειές μας στη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους. Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόοδο και κοινωνική συνοχή, όταν η χώρα μας καλείται να πληρώσει 12 δισ. ευρώ το χρόνο, μόνο σε τόκους για το δανεισμό της. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις, όταν υποβαθμίζεται διαρκώς η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας και πλήττεται η αξιοπιστία μας στις διεθνείς αγορές. Είναι ανάγκη να επενδύσουμε άμεσα σε μια νέα αντίληψη ως προς την ανάπτυξη και την παραγωγή. Κι αυτή η προσπάθεια χρειάζεται την εγρήγορση και τη συμμετοχή όλων. Της πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων στο σύνολό τους, των φορέων, των επιχειρήσεων, αλλά και της κοινωνίας. Χρειάζεται υπευθυνότητα και συναίνεση, για να προχωρήσουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σε όλους τους τομείς».

Ο κ. Μίχαλος ζήτησε την καταπολέμηση της διαφθοράς, σημειώνοντας πως η επιχειρηματικότητα εξακολουθεί να απαξιώνεται και να αποθαρρύνεται από τις δεκάδες μικρές και μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, που βλέπουν κάθε τόσο το φως της δημοσιότητας. Πρέπει «να σταματήσει αυτή την κατηφόρα της απαξίωσης που εκτρέφει και εδραιώνει στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας το αίσθημα της αδιαφάνειας και της συναλλαγής και από τους ίδιους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις όχι στα λόγια αλλά στην πράξη και με την απαίτηση πρώτα από το πολιτικό σύστημα, να αποβάλει κάθε επίορκο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ακόμη πως το ΕΒΕΑ ζητάει «ένα φορολογικό σύστημα που λαμβάνει υπόψη του τη διεθνή πραγματικότητα και τις πιέσεις του ανταγωνισμού, ένα σύγχρονο και ορθολογικό καθεστώς στην αγορά εργασίας, που να ενθαρρύνει και όχι να αποτρέπει τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ένα ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα υπονομεύει τη βιωσιμότητα της οικονομίας μας και το μέλλον των νέων ανθρώπων και μια δημόσια διοίκηση που θα υπηρετεί και δεν θα ποδηγετεί την ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά στα βραβεία, το βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας έλαβε η EXPRESS PUBLISHING Α.Ε.Ε., βραβείο Εφαρμογής Συστημάτων Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας έλαβε η Alpha Copy/Nokia Α.Ε., βραβείο Επωνύμου Προϊόντος έλαβε η ΒΕΝΕΤΗΣ Α.B.Ε.E.T., Διεθνούς Δραστηριότητας η ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., Ευαισθησίας σε Θέματα Περιβάλλοντος η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., Κοινωνικής Ευθύνης η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Α.Ε., Αύξησης Απασχόλησης η ΧΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Α.Ε.Ε., Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης η ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε., βραβείο ηλεκτρονικού επιχειρείν η ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε., βραβείο νέου επιχειρηματία έλαβε ο κ. Γ. Κορρές της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Α.Ε., το βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση πήρε η επιχείρηση ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ Α.Ε. και βραβείο αυτοδημιούργητου επιχειρηματία έλαβε ο κ. Δ. Κοπελούζος της εταιρείας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS Α.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα