Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 00:01

Οι προωθούμενες από την αμερικανική κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις έδωσαν χθες τον τόνο στη Wall Street.

Τα σχέδια για αυστηρότερη εποπτεία του χρηματοοικονομικού τομέα πυροδότησαν ρευστοποιήσεις στον κλάδο των τραπεζών, ενώ οι ανακοινώσεις για επέκταση του συστήματος δημόσιας υγείας έδωσαν ώθηση στις φαρμακοβιομηχανίες.

Οι μετοχές της Pfizer και της Johnson & Johnson ήταν εκ των μεγάλων κερδισμένων της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχονταν οι Wells Fargo, Capital One και Bank of America.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δείκτες Dow Jones και Standard Poor's να αλλάξουν αρκετές φορές πρόσημο ενδοσυνεδριακά. Αξιόλογη άνοδο σημείωνε ωστόσο ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Στο κόκκινο παρέμειναν για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE100 υποχώρησε 1,16%, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax είχε απώλειες 1,86% και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,62%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε στις 845,76 μονάδες με πτώση 1,9%. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές τραπεζών και μεταλλευτικών.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο παρέμεινε χθες υπό πίεση εν μέσω εκτιμήσεων ότι η FED θα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα