Sanofi Aventis: Προτίθεται να δωρίσει 100 εκατ. εμβόλια κατά της γρίπης στον ΠΟΥ

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 00:56
UPD:00:59

Την πρόθεσή της να δωρίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του νέου ιού Η1Ν1 στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αμέσως μόλις το παρασκευάσει, γνωστοποίησε σήμερα η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Aventis.

«Ο ΠΟΥ μπορεί τότε να στείλει τα εμβόλια σε χώρες που τα χρειάζονται περισσότερο, αν αποφασιστεί να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων εναντίον του νέου στελέχους της γρίπης όπως ονομάζεται», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Sanofi, Κρίστοφερ Βιενμπάχερ.

«Οι εξαιρετικοί καιροί απαιτούν εξαιρετικές απαντήσεις. Χρειάζεται να δράσουμε υπεύθυνα και όλοι πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας» σημείωσε και πρόσθεσε: «αυτός είναι ο λόγος που επιθυμούμε να δωρίσουμε 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της γρίπης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία της γρίπης».

Σημειώνεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια κατά της γρίπης έχουν ολοκληρώσει την παραγωγή των εποχικών εμβολίων στο βόρειο ημισφαίριο και έχουν ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία ενός εμβολίου για τη νέα γρίπη Α Η1Ν1.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα