Τζ. Σόρος: Τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης έχουν περάσει

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 11:45
UPD:11:49

«Δεν είναι σαν τις προηγούμενες κρίσεις, αλλά σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Μέχρι σήμερα, το σύστημα βασιζόταν στην λανθασμένη υπόθεση πως οι αγορές μπορούν ξεχωριστά να ανακτήσουν την ισορροπία και ότι το σύστημα αυτό-διορθώνεται», εξήγησε ο μεγαλοεπενδυτής.

Τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης έχουν περάσει, εκτιμά ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και απευθύνει έκκληση για τη θέσπιση διεθνών κανονισμών εποπτείας των παγκόσμιων αγορών.

«Σαφώς τα χειρότερα (της κρίσης) βρίσκονται ήδη πίσω μας», τόνισε ο 78χρονος Σόρος σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24. Αν και δεν προέβη σε περισσότερες λεπτομέρειες, επεσήμανε τη μοναδικότητα της τρέχουσας χρηματοοικονομικής κρίσης.

«Δεν είναι σαν τις προηγούμενες κρίσεις, αλλά σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Μέχρι σήμερα, το σύστημα βασιζόταν στην λανθασμένη υπόθεση πως οι αγορές μπορούν ξεχωριστά να ανακτήσουν την ισορροπία και ότι το σύστημα αυτό-διορθώνεται», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Σόρος, το ρυθμιστικό πλαίσιο στην οικονομία θα πρέπει να έχει ως στόχο του τον έλεγχο των «φουσκών» στις αγορές. «Χρειαζόμαστε διεθνείς κανονισμούς για να συγκρατούν τις διεθνείς αγορές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο Σόρος θεωρεί απαραίτητη τη λήψη μέτρων από τις κυβερνήσεις, και συγκεκριμένα την παροχή εγγυήσεων προς τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα και την αύξηση των κρατικών δαπανών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα