Υπεγράφη η απόφαση για το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 19:12

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύνθεση και τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής (ΕΣΑΠ) υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης. Το ΕΣΑΠ θα αποτελείται από 58 μέλη, ενώ θα συνεπικουρείται στο έργο του από εννιαμελή Επιστημονική - Τεχνική Γραμματεία, η οποία θα προετοιμάζει εισηγήσεις σχετικές με τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το τελικό κείμενο της Κ.Υ.Α. διαμορφώθηκε μέσα από τον ευρύτατο διάλογο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε πανελλήνια κλίμακα, σε μεγάλες περιφερειακές συνδιασκέψεις και σε πολλές συνεργασίες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ενσωματώθηκαν σε αυτό προτάσεις και παρατηρήσεις των συλλογικών φορέων των αγροτών όλης της χώρας, που αφορούν σε οργανωτικά και λειτουργικά θέματα.

Σ. Χατζηγάκης: Προχωρούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη.

Σε δηλώσεις ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου αποτελείται από αγρότες. «Έτσι, η Αγροτική Πολιτική θα εκφράζεται, θα διατυπώνεται και θα εφαρμόζεται μετά από τα ακούσματα, μετά από τις θέσεις που θα θέτουν οι ίδιοι μας οι αγρότες. Η Αγροτική Πολιτική στα χέρια των αγροτών» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα