«Οι θετικές ενδείξεις δεν προδικάζουν επιστροφή στην ανάπτυξη»

Ομιλία Γ. Προβόπουλου σε εκδήλωση της ΟΚΕ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 12:38

«Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ενδείξεις ηπιότερης επιβράδυνσης ή και σταδιακής σταθεροποίησης της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος.

Επιφυλακτικός όσον αφορά στις πιθανότητες μιας γρήγορης επιστροφής στην ανάπτυξη εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), το μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προειδοποίησε ότι οι πρόσφατες θετικές ενδείξεις για την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν υποδεικνύουν απαραίτητα γρήγορη επάνοδο στην ανάπτυξη.

Γ. Προβόπουλος: Ικανοποιητική κεφαλαιακή βάση για την πλειοψηφία των ελληνικών τραπεζών

Γ. Προβόπουλος: Ικανοποιητική κεφαλαιακή βάση για την πλειοψηφία των ελληνικών τραπεζών

«Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ενδείξεις ηπιότερης επιβράδυνσης ή και σταδιακής σταθεροποίησης της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Προβόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ενδείξεις αυτές «δεν προδικάζουν κατΆ ανάγκην τη γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη».

«Ο βαθμός αβεβαιότητας για την πορεία της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει υψηλός», τόνισε.

Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε επίσης ότι ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προς τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα θα επιβραδυνθεί στο 5-6% έως τα τέλη του έτους. «Όπως διαφαίνεται, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προς τον ιδιωτικό τομέα θα διαμορφωθεί γύρω στο 5-6% στο τέλος του 2009.»

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης προς τα νοικοκυριά επιβραδύνθηκε στο 8,3% τον Απρίλιο από 9,2% τον Μάρτιο. Οι χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις επίσης επιβραδύνθηκαν στο 11,8% τον Απρίλιο από 12,2% τον Μάρτιο.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα