Citigroup: Προς πώληση μονάδας στη Sumitomo Trust

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 09:53

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πώληση της ιαπωνικής μονάδας διαχείρισης ενεργητικού στην Sumitomo Trust & Banking, έναντι τιμήματος άνω των 100 δισ. γιεν (1 δισ. δολ.), φέρεται να είναι η Citigroup.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei, στόχος των δύο εταιρειών είναι να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την πώληση της Nikko Asset Management εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ο εκπρόσωπος της Sumitomo αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της Citigroup στο Τόκιο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η αμερικανική τράπεζα προχωρά σε πωλήσεις μονάδων της, μετά τις πιστωτικές ζημίες και διαγραφές που έχει ανακοινώσει, ύψους άνω των 100 δισ. δολαρίων, οι οποίες σχετίζονται με την κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης.

Τον Ιανουάριο, έβαλε τις ιαπωνικές της μονάδες – συμπεριλαμβανομένης της Nikko Asset – στη λίστα των επιχειρήσεων που σχεδιάζει να θέσει προς πώληση, μόλις ένα χρόνο μετά την εξαγορά τους, στο πλαίσιο απόκτησης της Nikko Cordial έναντι 1,6 τρισ. γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα