Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 05:34
UPD:05:38

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές μετά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ασία και την υψηλότερη ζήτηση στην LG Display Co. που αύξησε την αισιοδοξία ότι η ύφεση υποχωρεί. Οι μετοχές της Daiwa Securities Group Inc. κινήθηκαν πτωτικά μετά την πώληση νέων μετοχών.

Ο MSCI Asia Pacific Index ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών και σημείωνε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 103,79 μονάδες στις 10:13 π.μ. στο Τόκιο. Περίπου τρεις μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε δύο που σημείωναν πτώση μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, ο οποίος έκανε ράλι 47% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών που υποχώρησε τον Μάρτιο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 9.914,05 μονάδες. Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αναρριχήθηκε 5,9% τον Μάϊο σε σύγκριση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας και με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1953. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν.

Την εβδομάδα που πέρασε στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,3%. Ο δείκτης αποταμίευσης μεταξύ των Αμερικανών αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών, φθάνοντας στο 6,9% τον Μάϊο, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου στις 26 Ιουνίου, αυξάνοντας την ανησυχία ότι η ζήτηση για ηλεκτρονικά και για αυτοκίνητα δεν θα ανακάμψει.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα