Α. Βέμπερ: Στα μέσα του 2010 η ανάκαμψη

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 14:35

«Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πριν τα μέσα του επόμενου έτους», φέρεται να είπε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Απαισιόδοξος όσον αφορά στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίζεται ο ¶ξελ Βέμπερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εκτιμώντας ότι δεν θα δούμε ρυθμούς ανάπτυξης πριν τα μέσα του 2010.

«Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πριν τα μέσα του επόμενου έτους», φέρεται να είπε ο Βέμπερ, σε ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προβληθεί σήμερα στην γερμανική τηλεόραση.

Η εκτίμησή του αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις της πλειονότητας των αναλυτών, οι οποίοι αναμένουν επιστροφή της Ευρωζώνης σε τροχιά ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του 2009 και συνέχισή της το 2010.

Ο κόσμος βίωσε μια ισχυρή και μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης, δήλωσε ο Βέμπερ, και προέβλεψε ότι θα ακολουθήσει μια αργή, αλλά σταθερή ανάκαμψη.

«Θα δούμε μια αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη, πίσω σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», φέρεται να δήλωσε ο διοικητής της Bundesbank.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα