Υποχωρεί το αργό

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 06:15
UPD:06:22

Στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων υποχώρησε το αργό πετρέλαιο μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου, εν μέσω εικασιών ότι τα αμερικανικά αποθέματα θα αυξηθούν, καθώς η ύφεση μειώνει τη ζήτηση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενέργειας στον κόσμο.

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο και τα εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού, καθώς το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ, περιορίζοντας την όρεξη των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία που παρέχουν εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε έως 1,80 δολ., ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στα 64,93 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), τα χαμηλότερα ημερήσια επίπεδα από τις 29 Μαΐου. Στις 9:39 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 65,18 δολ. το βαρέλι. Οι συναλλαγές από τις 3 Ιουλίου θα υπολογιστούν ως μέρος της σημερινής συνεδρίασης λόγω της αργίας της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου.

Η άνοδος του δολαρίου περιορίζει την ελκυστικότητα των πρώτων υλών όπως του πετρελαίου και του χρυσού. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3957 ανά ευρώ από 1,3980 που ήταν στις 8:50 π.μ. στο Τόκιο.

Το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε έως 86 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 64,75 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα