Rio Tinto: Πώληση μέρους της Alcan προς 1,2 δισ. δολ.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 07:03

Στην πώληση μέρους τμήματος της Alcan στην Bemis Co. αντί ποσού 1,2 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές, προχώρησε η τρίτη σε μέγεθος μεταλλουργία στον κόσμο, Rio Tinto Group, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της.

Η Bemis συμφώνησε να καταβάλει στη Rio 1 δισ. δολ. σε μετρητά και 200 εκατ. σε μετοχές για την αγορά των δραστηριοτήτων της Food Americas, της Alcan Packaging, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Rio που εδρεύει στο Λονδίνο προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Η πώληση περιλαμβάνει 23 εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ το σκέλος είχε το 2008 πωλήσεις ύψους 1,5 δισ. δολ. σύμφωνα με την Rio.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της Rio, Guy Elliott, η πώληση «είναι το πρώτο σημαντικό βήμα μείωσης των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με την συγχώνευση της Alcan», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι απώλειες των μετοχών της Rio μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση της πώλησης και διαπραγματεύθηκαν 1,2% χαμηλότερα στα 48,99 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:47 μ.μ. στο Σύδνεϋ, μετά την υποχώρησή τους νωρίτερα έως 2,5%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα