Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας 90 εκατ. άνθρωποι

Στη δημοσιότητα η νέα έκθεση του ΟΗΕ
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2009 09:50
UPD:09:56

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 55 εκατ. με 90 εκατ. περισσότεροι άνθρωποι ζουν φέτος σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, σε σχέση με τους υπολογισμούς που είχαν γίνει προτού καταρρεύσει η οικονομία.

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση έφερε άλλους 90 εκατ. ανθρώπους σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, τονίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, προειδοποιώντας παράλληλα ότι μία μείωση της βοήθειας από το εξωτερικό ενδεχομένως να επιδεινώσει την κατάσταση όσον αφορά στην πείνα και τις αρρώστιες.

Σε εισαγωγικό σημείωμα στην ετήσια έκθεση προόδου του ΟΗΕ, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Γενεύη, ο γενικός γραμματέας Μπαν Κι-Μουν τονίζει ότι οι φτωχοί πολίτες έχουν δεχθεί ήδη πλήγμα από την οικονομική κρίση και καλεί τα πλούσια κράτη να μην «κόψουν» τη βοήθεια που τους χορηγούν.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν και ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας είναι πολύ μεγαλύτερος, απ’ ό,τι θα ήταν αν η πρόοδος δεν είχε διακοπεί», αναφέρει ο Μπαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 55 εκατ. με 90 εκατ. περισσότεροι άνθρωποι ζουν φέτος σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, σε σχέση με τους υπολογισμούς που είχαν γίνει προτού καταρρεύσει η οικονομία.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού κάλεσε τις κυβερνήσεις, που παρέχουν βοήθεια, να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση έργων στις φτωχές χώρες, όπως την κατασκευή αποχωρητήριων για 1,4 δισ. ανθρώπους που δεν έχουν.

Ο Μπαν τόνισε επίσης τη σημασία συνέχισης των προγραμμάτων για την αύξηση των ποσοστών επιβίωσης στις μητέρες και τα βρέφη και την αντιμετώπιση της πείνας και του υποσιτισμού στα παιδιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα