Συνάντηση στη Γερμανία για την Opel

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 09:51

Στελέχη της General Motors αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, στο Βερολίνο, με Γερμανούς αξιωματούχους, προκειμένου να συζητήσουν τις ανταγωνιστικές προσφορές για την Opel, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην πρόοδο που έχει γίνει όσον αφορά στην πώληση ποσοστού της μονάδας στη Magna International – τον προτιμητέο επενδυτή της γερμανικής κυβέρνησης.

Επίσης, θα εξεταστούν οι ανταγωνιστικές προσφορές της Beijing Automotive Industry Holding Co. και της RHJ International, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η GM ανακοίνωσε πως προσφορά για την Opel κατέθεσε και η Beijing Automotive, διευρύνοντας τις εναλλακτικές της αυτοκινητοβιομηχανίας σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι συζητήσεις με τη Magna.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών παρακωλύθηκαν, εν μέρει, από την απαίτηση της καναδικής εταιρείας να αποκτήσει τον έλεγχο της διανομής των Chevrolet στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αλλά και οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα