Σερβία: Ευπρόσδεκτοι οι Έλληνες επενδυτές

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 09:54

Ο υπουργός εμπορίου και υπηρεσιών της Σερβίας, κ. Slobodan Milosavljevic, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να εμπιστευτούν τη χώρα και να προχωρήσουν στην υλοποίηση επενδύσεων, αξιοποιώντας και το σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ελληνο-σερβικό επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια στη Σερβία, ο Milosavljevic υπογράμμισε πως σε μία περίοδο, όπου τόσο η Σερβία όσο και η Ελλάδα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιδράσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας από το 2000 έως το 2008 οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επενδύσει πόρους συνολικού ύψους 1,7 δισ. δολ., με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης των χωρών με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Σερβία, επεσήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας πως στο πρώτο τρίμηνο του 2009 οι ελληνικές επενδύσεις υποχώρησαν δραματικά στο επίπεδο των μόλις 11,2 εκατ. δολ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα