Ευ. Στυλιανίδης: Το πρόστιμο αφορά τη διοίκηση της ΟΑ επί ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 14:42
UPD:16:50

«Η σημερινή επιβολή προστίμου ύψους € 2 εκατ. από το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη χώρα μας για μη ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων προηγούμενων χρόνων προς την Ολυμπιακή Αεροπορία -οι οποίες είχαν κριθεί παράνομες- αφορά τη διοίκηση της ΟΑ επί διακυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ», διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Δικαστηρίου.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Καλό και χρήσιμο όμως είναι να υπενθυμίζει, ότι χάρη στη δική της προσπάθεια και με την συμβολή της ΕΕ, η ΟΑ –όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, βρίσκεται πλέον σε ιδιωτικά χέρια έχοντας εξασφαλίσει στο έπακρο καταρχήν τους εργαζόμενους, τη συνέχεια της εταιρείας με βάση τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και την εξυπηρέτηση των επιβατών αλλά και της τουριστικής κίνησης με νέα δεδομένα», πρόσθεσε ο υπουργός και επεσήμανε:

«Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έναντι των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες με ευκαιριακές και μη σύννομες πολιτικές υπερχρέωσαν τον ελληνικό λαό, ο οποίος καλείται τώρα οριστικά και αμετάκλητα να πληρώσει το λογαριασμό».

«Η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την "Ο.Α" και η αποδοχή του επιχειρήματος ότι το ελληνικό κράτος χρωστά στον εθνικό μας αερομεταφορέα, αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση όλων αυτών που επί χρόνια υποστήριζε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Καρατζαφέρης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα