Φ. Πετραλιά: Μέσα στο καλοκαίρι η νέα λίστα των ΒΑΕ

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 17:53
UPD:19:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εκτίμηση πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχει καταρτιστεί η νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων εξέφρασε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά μετά τη συνάντησή της με τη ΓΣΕΕ.

Όπως ανέφερε, από σήμερα υπάρχει νέα Επιτροπή για τα νέα προς ένταξη επαγγέλματα και χώρους εργασίας και για αυτά που θα απενταχθούν.

Ερωτηθείσα σχετικά, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα θεσμοθέτησης τετραήμερης απασχόλησης και η κυβέρνηση δεν συζητά καμία θεσμική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Αναγνώρισε όμως ότι ο σχετικός νόμος του 1998 δίνει κάποιες δυνατότητες ελαστικοποίησης και ότι υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που έχουν πλέον κάνει χρήση του νόμου αυτού, έχουν δηλαδή προχωρήσει στο τετραήμερο με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Η κ. Πετραλιά επανέλαβε ακόμη πως η ανάκαμψη της οικονομίας περνάει μέσα από την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τη στήριξη της απασχόλησης και την προστασία των εργαζομένων. Πρόσθεσε επίσης πως ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να καταθέσει θέσεις και προτάσεις εν όψει του νέου προγράμματος δράσης που προετοιμάζεται από το φθινόπωρο.

Βολές από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Η κυβέρνηση ανακοινώνει εκ νέου γενικόλογες προθέσεις για την τροποποίηση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, μετά από απραξία πέντε ετών, χωρίς επεξεργασμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για το ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση και τους ασφαλισμένους σε απόγνωση, σχολίασε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο Συνασπισμός διά του υπεύθυνου Εργατικής Πολιτκής Δημήτρη Στρατούλη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση θυσιάζει στο βωμό της αποικιοκρατικού τύπου επιτήρησης της οικονομίας της χώρας μας από την Ε.Ε. τα ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Χαρακτήριζει μάλιστα τις προωθούμενες αλλαγές οπισθοδρομικές, βάρβαρες και ρατσιστικές σε βάρος των νέων ασφαλισμένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα