Με εκπρόσωπο στη νέα επιτροπή των ΒΑΕ η ΓΣΕΕ

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2009 14:57

Στη νέα επιτροπή των ΒΑΕ, η οποία συγκροτήθηκε για την μελέτη των υπο ένταξη επαγγελμάτων και κατηγοριών στα ΒΑΕ, η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει με τον εκπρόσωπο της, αποκλειστικά και μόνο για την άμεση και τεκμηριωμένη ένταξη των νέων επαγγελμάτων και κατηγοριών στα ΒΑΕ.

A- A A+

«Ναι» στη συμμετοχή της στη νέα επιτροπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) είπε σήμερα η ΓΣΕΕ, κατά τη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το πόρισμα της προηγούμενης επιτροπής Μπεχράκη ως αντιεπιστημονικό και αντικοινωνικό.

Όπως διευκρινίζεται, στη νέα επιτροπή των ΒΑΕ, η οποία συγκροτήθηκε για την μελέτη των υπο ένταξη επαγγελμάτων και κατηγοριών στα ΒΑΕ, η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει με τον εκπρόσωπο της, αποκλειστικά και μόνο για την άμεση και τεκμηριωμένη ένταξη των νέων επαγγελμάτων και κατηγοριών στα ΒΑΕ.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης εκφράστηκε η ριζική διαφωνία της Συνομοσπονδίας «σε γενικευμένη ρύθμιση ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης ως αντιστάθμιση των απωλειών των εργαζομένων από τις καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών για μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής και μερική εργασία».

Η ΓΣΕΕ ζήτησε από την υπουργό Απασχόλησης τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, η οποία θα προστατεύει την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ και των ελεγκτικών μηχανισμών. Έθεσε επίσης επιτακτικά το ζήτημα της ουσιαστικής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις εργολαβίες καθαριότητας.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 10:00 θα συζητηθούν όλα τα ανωτέρω ζητήματα και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή