AIG: Νέες διαπραγματεύσεις με MetLife για την Alico

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:55
UPD:09:58

Νέες διαπραγματεύσεις για την πώληση της θυγατρικής της, American Life, στη MetLife, φέρεται να ξεκίνησε η American International Group, σε μια συναλλαγή η οποία αναμένεται να βοηθήσει την πολύπαθη εταιρεία να συγκεντρώσει περισσότερα από 15 δισ. δολάρια.

Όπως υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, η έκβαση των προκαταρκτικών συζητήσεων για τη μονάδα – γνωστή και ως Alico – είναι αβέβαιη και ενδεχομένως να μην υπάρξει τελικά συμφωνία, όπως είχε γίνει και νωρίτερα φέτος, όταν οι δύο εταιρείες διαφώνησαν ως προς την τιμή.

Η πώληση της Alico εντάσσεται στα σχέδια του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού να αποπληρώσει δάνεια 83 δισ. δολαρίων που έχει λάβει από την κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για ποσοστό σχεδόν 80% στο μετοχικό του κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τους FT, η AIG – μετά τη λήψη της τελευταίας κρατικής βοήθειας το Μάρτιο – διέκοψε τις συνομιλίες για πώληση του συνόλου ή μέρους της Alico με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν η γαλλική AXA, η βρετανική Prudential και το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Κίνας China Investment Corp. Καμία από τις εταιρείες αυτές δεν ενδιαφέρεται πλέον, υποστηρίζουν οι FT.

Η εκπρόσωπος της AIG, Κριστίνα Πρέτο, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για φήμες και εικασίες. Το θέμα δεν σχολίασε ούτε ο εκπρόσωπος της MetLife, Τζον Καλάνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα