Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:55

AIG: Νέες διαπραγματεύσεις με MetLife για την Alico

Νέες διαπραγματεύσεις για την πώληση της θυγατρικής της, American Life, στη MetLife ξεκίνησε η American International Group, σε μια συναλλαγή η οποία αναμένεται να βοηθήσει την πολύπαθη εταιρεία να συγκεντρώσει περισσότερα από 15 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Νέες διαπραγματεύσεις για την πώληση της θυγατρικής της, American Life, στη MetLife, φέρεται να ξεκίνησε η American International Group, σε μια συναλλαγή η οποία αναμένεται να βοηθήσει την πολύπαθη εταιρεία να συγκεντρώσει περισσότερα από 15 δισ. δολάρια.

Όπως υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, η έκβαση των προκαταρκτικών συζητήσεων για τη μονάδα – γνωστή και ως Alico – είναι αβέβαιη και ενδεχομένως να μην υπάρξει τελικά συμφωνία, όπως είχε γίνει και νωρίτερα φέτος, όταν οι δύο εταιρείες διαφώνησαν ως προς την τιμή.

Η πώληση της Alico εντάσσεται στα σχέδια του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού να αποπληρώσει δάνεια 83 δισ. δολαρίων που έχει λάβει από την κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για ποσοστό σχεδόν 80% στο μετοχικό του κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τους FT, η AIG – μετά τη λήψη της τελευταίας κρατικής βοήθειας το Μάρτιο – διέκοψε τις συνομιλίες για πώληση του συνόλου ή μέρους της Alico με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στους οποίους συμπεριλαμβανόταν η γαλλική AXA, η βρετανική Prudential και το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Κίνας China Investment Corp. Καμία από τις εταιρείες αυτές δεν ενδιαφέρεται πλέον, υποστηρίζουν οι FT.

Η εκπρόσωπος της AIG, Κριστίνα Πρέτο, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για φήμες και εικασίες. Το θέμα δεν σχολίασε ούτε ο εκπρόσωπος της MetLife, Τζον Καλάνια.