Αγοραστικό ενδιαφέρον

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009 00:01

Αλλαγή πλεύσης παρουσίασαν τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών, με πρωταγωνιστές τις μετοχές εμπορευμάτων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Οι επενδυτές στη Wall Street έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές που έχασαν τς τελευταίες ημέρες μέρος της αξίας τους, ειδικά από το χώρο τεχνολογίας και εμπορευμάτων, προσφέροντας στήριγμα στους βασικούς δείκτες. Θετικά λειτούργησαν και τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες σημείωσαν απρόσμενη πτώση στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, προς το τέλος της συνεδρίασης, τα κέρδη περιορίστηκαν μετά τα αποτελέσματα της αμερικανικής δημοπρασίας κρατικών τίτλων, η οποία σφράγισε μία εβδομάδα όπου καταγράφηκε ισχυρή ζήτηση για κρατικό χρέος.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων έξι ημερών, από τη στιγμή που η Alcoa άνοιξε την περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου με επιδόσεις καλύτερες από τις προβλέψεις αναλυτών, προσφέροντας στήριξη σε ολόκληρο τον τομέα πρώτων υλών. Σε άνοδο επανήλθε και ο τραπεζικός κλάδος, ενώ οι λεγόμενες αμυντικές μετοχές βρέθηκαν στην αρνητική πλευρά, μετά τα κέρδη των τελευταίων ημερών πτώσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,8% κλείνοντας στις 823,32 μονάδες, χαμηλότερα από το υψηλό της ημέρας των 829,88 μονάδων, αφού υποχώρησε για πέντε συναπτές συνεδριάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα